המדריך המלא להכנת אוכל בריא, טעים וזריז לעבודה

להכין אוכל לעבודה בבית במקום לקנות אותו מוכן כבר בחוץ יכולה להיות חוויה בריאה, טעימה וגם חסכונית יותר. אמנם הכנת אוכל בבית יכולה לקחת רגע למחשבה, ביצוע וזמן, היא נוטה להיות יותר זולה מקניית אוכל מוכן בחוץ, במיוחד אם אתם עובדים כל יום. עלות המזון המוכן בבית עשויה להיות נמוכה משמעותית ותוכלו גם לשלוט במרכיבים ולהימנע מתוספות לא בריאות. במאמר זה נסביר לכם על היתרונות שבהכנת אוכל לעבודה בבית, נסקור אפשרויות בריאות וגם נציע טיפים מעשיים לרגע האחרון. המשיכו איתנו.

חיסכון בכסף

הכנת אוכל בבית יכולה לחסוך לנו מאות שקלים ביום ואלפי שקלים בחודש. קניית חומרי גלם איכותיים במחירים נמוכים יותר מאפשרת לנו להכין ארוחות בעלות נמוכה יחסית בהשוואה לארוחות מוכנות בחוץ. במיוחד כשמדובר בארוחות בשריות או מנות עם חומרי גלם יקרים, הכנת אוכל ביתי לעבודה תחסוך לכם כסף רב בטווח הארוך.

אוכל בריא יותר

כשאנו מכינים את האוכל שלנו בעצמנו אנו שולטים במרכיבים ובכמויות שלהם. אז אפשר להפחית כמויות של שומן, מלח וסוכר ולהשתמש בחומרי גלם מלאים ומזינים כמו קטניות, ירקות ודגנים מלאים. מצד שני, כשאנו קונים אוכל מוכן בחוץ אין לנו את כל המידע ואת השליטה לגבי הרכיבים, טיבם ואיכותם התזונתית.

נוחות וחסכון בזמן

הכנת כריכים וסלטים מראש בבית יכולה לחסוך לנו את הצורך בלצאת מהמשרד ולחפש מקומות לקנות אוכל בהפסקת הצהריים. כך נישאר פרודוקטיביים יותר ונבזבז פחות זמן על התארגנות ליציאה, המתנה בתורים וכדומה. ארוחות מוכנות מראש מאפשרות לנו לאכול בזמן שנוח לנו באופן עצמאי, ללא תלות בשעות פעילות של מסעדות וקפיטריות.

טיפים והמלצות להכנת אוכל מראש לעבודה

בחירת מרכיבים איכותיים וטריים

בסיס לאוכל ביתי טעים ובריא הוא שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. כדאי לקנות ירקות ופירות העונה הטריים ביותר, לבחור בחלקי עוף ובשר רזים ובדגנים מלאים. כשמבשלים תבשילים כמו קדירות, מרקים ורטבים מומלץ להכין בכמויות גדולות ולהקפיא מנות יחיד שיספיקו לכם למשך השבוע. את הסלטים והכריכים עדיף להכין טריים יום קודם.

חלוקה לפי קבוצות מזון: דגנים מלאים, חלבונים, ירקות ופירות

בהרכבת ארוחה מאוזנת חשוב לשלב בין הקבוצות השונות. בחרו בפחמימות מדגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה, כוסמת או לחם מחיטה מלאה שיתנו לכם אנרגיה לאורך זמן. הוסיפו חלבון איכותי ממקורות כמו ביצים, גבינות, טונה, עוף או קטניות. אל תשכחו לכלול גם ירקות ופירות טריים שיוסיפו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים חיוניים.

שימוש בכלי אחסון מתאימים

על מנת ששלב ההכנה יהיה יעיל וקל, השקיעו בכלי אחסון איכותיים כמו קופסאות פלסטיק וזכוכית הניתנים לסגירה הרמטית. רצוי לבחור במספר גדלים, כך שתוכלו להתאים את הכלי לגודל המנה. בעבור מזון שדורש חימום, בחרו בכלים הניתנים לשימוש במיקרוגל. כדאי גם להביא למשרד סכו״ם רב פעמי, צלחות נייר ומפיות. אחסנו את כלי האוכל שלכם במקרר המשרד או בתיק תרמי קטן.

 

 

מתכונים קלים ומהירים לארוחות עבודה

סלטים מרעננים

סלט הוא המנה המושלמת לעבודה, קל ומהיר להכנה, מזין וטעים. אפשר להרכיב אינספור וריאציות של סלטים עם בסיס של ירקות עלים כמו חסה, תרד ורוקט, להוסיף ירקות חתוכים כמו מלפפון, עגבניות, פלפלים בצבעים שונים וגזר מגורד. תוכלו לשדרג את הסלט עם תוספות חלבון כמו גבינה בולגרית, קוביות עוף, טונה, קינואה מבושלת או קרוטונים. הכינו רוטב ויניגרט או שמנת בצד. סלט עדשים, סלט קינואה וסלט ניסואז הם רעיונות נהדרים נוספים.

כריכים וסנדוויצ'ים עשירים

כריכים הם אופציה פופולרית לאוכל בעבודה וניתן להכין אותם במגוון טעמים וצורות. השתמשו בלחמניות מחיטה מלאה או בבגט אפוי במילויים משביעים כמו ממרחי חומוס וטחינה, גבינות צהובות ולבנות, ביצים קשות, סלמון מעושן, אבוקדו ועוד. הוסיפו ירקות טריים חתוכים דק כמו מלפפון, עגבנייה ועלי חסה או רוקט לתוספת פריכות ורעננות. אפשר להכין כריכים מגולגלים בטורטייה או לחם לבאש או להשתמש בלחמניות ביס כמו פיתות ולחמניות המבורגר קטנות.

מנות חמות במיקרוגל

גם אם אין לכם זמן או אפשרות להכין ארוחה חמה בכל בוקר, תוכלו להכין מראש תבשילים שניתן לחמם בקלות במיקרוגל המשרדי. הכינו מרק ירקות או מינסטרונה ושימו בצנצנות זכוכית וקחו אותן איתכם לחימום מהיר. הכינו קדירת בשר וקטניות, תבשיל עוף, שעועית, קציצות או קיש וארזו במנות אישיות. גם אם תכינו קינואה או אורז מבושל בתוספת ירקות ורוטב צ'ילי מוכנים מראש, תוכלו ליהנות מארוחה חמה בכמה דקות של חימום במשרד.

נשנושים בריאים לאנרגיה

בנוסף לארוחת צוהריים מסודרת, כדאי להביא לשולחן שלכם במשרד חטיפים בריאים ונשנושים שיתנו לכם אנרגיה לאורך יום העבודה. פירות יבשים כמו צימוקים, משמשים, תמרים ושקדים הם נשנוש עתיר בסיבים תזונתיים. קראנצ'ים מירקות כמו גזר, סלרי ומלפפון חתוכים מספקים פריכות מרעננת. יוגורט עם גרנולה, חטיפי אנרגיה ביתיים, פופקורן ופירות טריים הם גם רעיונות מצוינים לנשנוש לצד העבודה או בהפסקה קצרה. אי למטבח יכול לשמש כעמדת הכנה והגשה נוחה של ארוחות ונשנושים לעבודה.

רשימת מצרכים בסיסיים שכדאי לאחסן בשולחן העבודה

כדי ליצור לעצמכם סביבת אוכל נוחה ונגישה במשרד, אחסנו בשולחן או במגירה כמה מצרכים בסיסיים לשעת הצורך כמו:

  • שקיות תה וקפה נמס
  • קופסת ביסקוויטים או עוגיות לחטיף מתוק
  • קופסת טונה לכריך חלבון זריז
  • ממרחים כמו חומוס, טחינה או ממרח סלק במקרר המשותף
  • שקדים, גרעינים או חטיפי גרנולה
  • תיבול ורטבים במקרר כמו רוטב סויה, טבסקו, מיונז
  • כלי אוכל ושתייה רב פעמיים כמו צלחת, סכו"ם, ספל ובקבוק אישי

הצעות למיני ארוחות של הרגע האחרון

עם מצרכים בסיסיים בהישג יד תמיד תוכלו להנות מארוחה מזינה וטעימה, גם אם לא הספקתם להכין אוכל מראש. הנה כמה רעיונות:

  • כריך טונה עם ממרח שמנת חמוצה, מלפפון ועגבניות שרי
  • סלט קינואה מהיר עם גרעיני דלעת קלויים, גבינה בולגרית ועלי בייבי
  • יוגורט עם גרנולה, פירות קפואים ודבש
  • תפוח אדמה מבושל בתוספת טונה, גבינה צהובה וזיתים מהמקרר
  • חביתה זריזה בתוספת עשבי תיבול וירקות חתוכים

לסיכום

עם קצת תכנון והכנה מראש אפשר ליהנות מאוכל טרי, בריא וטעים גם בעבודה. בתאבון.